آموزش, دسته‌بندی نشده

محاسبه والپست به زبان ساده (جانمایی وال پست)

محاسبه والپست به زبان ساده

محاسبه والپست به زبان ساده در یک قاب سازه ای(جانمایی وال پست در یک قاب):

در این ویدئو سعی بر آن داریم که جانمایی والپست های یک قاب را به زبان ساده شرح دهیم و لازم به ذکر است محاسبات ضخامت و تعداد و سایز وادار و ناودانی های منقطع به نقشه سازه پروژه مرتبط است. در اینجا فقط محاسبه والپست به زبان ساده در یک قاب با توجه به حداقل های پیوست ششم استاندارد 2800 زلزله بررسی می شود و  بیشتر جانمایی وال پست در یک قاب سازه ای مورد توجه است.

 

 

به طور خلاصه در یک قاب به طول 4 متر و ارتفاع سه متر نیاز به 7 ردیف میلگرد بستر با توجه به بند پ 6-1-4-2  استاندارد پیوست ششم ۲۸۰۰ زلزله نیاز است و همچنین به دلیل طول بیش از 4 متر یک وادار میانی (بهتر است در وسط قاب و در غیر اینصورت در یک متری اول و آخر قاب (دو برابر ارتفاع تیر) نباشد) نیاز است. در ستون ها با توجه به مثال ضابطه 729 باید حداقل 120 سانتیمتر از 300 سانتیمتر ارتفاع مهار جانبی صورت گیرد که بهترین گزینه استفاده از سه وال پست 40 سانتیمتری در ارتفاع دیوار می باشد. و در زیر تیر به فواصل کمتر از 75 سانتیمتر از براکت سقفی 20 سانتیمتری به طوری که از دو طرف قاب حداقل یک متر فاصله باشد استفاده نمایید.
فیلم و توضیحات بالا تحلیل یک قاب ساده برای یک ساختمان با اهمیت کم و متوسط و با در نظر گرفتن حداقل های آیین نامه پیشنهاد می گردد و این نکته مهم لازم به ذکر است که محاسبه والپست مورد نیاز بر عهده مهندس محاسب و طراح سازه است و به المان های بسیاری وابسته است و ملاک محاسبه و برآورد وال پست نقشه ها و دیتیل های سازه پروژه می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *