اخبار سپنتا

افزایش تولید فولاد خام در سال ۱۴۰۲

افزایش تولید فولاد خام

 

افزایش تولید فولاد خام در سال ۱۴۰۲

گزارش ۱۱  ماهه ۱۴۰۲ حاکیست:

افزایش حدود ۵/۸ درصدی تولید فولاد خام تولید فولاد خام کشور طی ۱۱ ماهه ۱۴۰۲ با ۵/۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از مرز ۲۹ میلیون تن فراتر رفت. شرکت های فولادی از ابتدای فروردین تا پایان بهمن، ۲۹ میلیون و ۳۳۴ هزار تن فولاد میانی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید کردند.

این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۲۷ میلیون و ۷۱۴ هزار تن بود. همچنین تولیدکنندگان فولاد کشور طی ۱۱ ماهه امسال، ۱۹ میلیون و ۷۸۶ هزار تن انواع محصولات فولادی (ناودانی، انواع ورق، میلگرد، نبشی، تیرآهن و غیره) تولید کردند که در مقایسه با میزان تولید سال گذشته (۲۰ میلیون و ۱۱ هزار تن)، ۱/۱ درصد کاهش یافت.

افزایش تولید گندله و آهن اسفنجی بنا به این گزارش، میزان تولید «گندله سنگ آهن» با ۶/۶ درصد افزایش به ۵۳ میلیون و ۱۹۹ هزار تن و تولید «آهن اسفنجی» با ۸/۸ درصد افرایش به ۳۱ میلیون و ۴۶۶ هزار تن رسید. این ارقام در مدت مشابه سال گذشته، ۴۹ میلیون و ۹۱۳ هزار تن «گندله» و ۲۸ میلیون و ۹۱۵ هزار تن «آهن اسفنجی» بود. 

آهن اسفنجی چیست : 

آهن اسفنجی از احیای مستقیم سنگ آهن به دست آمده و طی عملیات احیای بی واسطه، بدون نیاز به ذوب سنگ آهن، اکسیژن آن حذف می‌ شود. در این روش، گندله سنگ آهن با عیار ۶۷%، احیا شده و گندله متخلخل تشکیل می شود. این محصول پس از ذوب و احیا در فولادسازی، در فرآیند ریخته گری به شکل محصولات مورد نیاز در می‌ آید و به سه شکل اسلب (تختال)، بیلت (شمش) و میلگرد مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

شکل ظاهری این محصول به صورت قطعات کروی شکل (گندله) است که به دلیل متخلخل بودن ساختار آن، ظاهر اسفنجی دارد؛ به همین دلیل به آن آهن اسفنجی می گویند. این محصول دارای عیار بالای آهن بوده که امروزه با توجه به کمبود ضایعات اهن، افزایش قیمت آن و مشکلات زیست محیطی مورد توجه قرار می گیرد.

سیف وال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *