آموزش, دسته‌بندی نشده

وادار میانی

وادار میانی

وال پست وادار میانی:

در صورتی که طول دیوار از مقادیر مجاز بر اساس طراحی(حداکثر ۴ متر) بیشتر شود، از عضو قائم با مقاطع فولادی(وال پست وادار میانی یا والپست اچ) به عنوان تکیه گاه جهت مهار خارج از صفحه دیوار و اجزای مسلح کنن

ده آن استفاده می شود. (والپست وادار میانی) قیمت وادار میانی را میتوانید با درج ابعاد مورد نظر در قسمت بالا بدست آورید. فروش وال پست در فروشگاه سیف وال در تمامی ابعاد.

والپست وادار میانی (والپست اچ) باید به نحو مناسب به کف س

ازه با اتصال به صورت مفصلی متصل شود. اتصال آن زیر تراز سقف باید در راستای داخل صفحه به صورت کشویی (اتصال غلطکی) باشد تا امکان جابجایی درون صفحه دیوار فراهم شود.والپست میانی باید بتواند به اندازه ۰/۰۱ ارتفاع قاب سازه ای در داخل ناودانی کشویی (اتصال غلطکی) از هر طرف نوسان یا حرکت داشته باشد. میلگردهای بستر نیز باید داخل سوراخهای بالهای وال پست میانی قلاب شده یا توسط گیره و قلاب به جان متصل گردند.

مطابق بند پ ۶-۱-۴-۲-۴ در دیوار با ارتفاع بیش از ۳/۵ متر باید

 با استفاده از عضو افقی با مقطع فولادی یا بتنی(تیرک) و یا وادار افقی ارتفاع آزاد دیوار را کاهش داد.

مطابق بند ۸-۳-۵-۱  مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان حداکثر ارتفاع م

جاز دیوار غیر سازه ای از تراز کف مجاور ۳/۵ متر یا سی برابر عرض دیوار می باشد ، در صورت تجاوز از این حد باید با استفاده از مهارهای افقی مناسب مانند کلاف این الزام محقق شود. ( پیوست ششم استاندارد  ۲۸۰۰ مقدم تر است )

طول آزاد دیوار غیر سازه ای بین دو پشت بند یا کلاف نباید از ۴۰ برابر عرض دیوار و یا ۵ متر بیشتر باشد، در غیر اینصورت لازم است با تعبیه مهار قائم مانند کلاف یا پشت بند در طول دیوار این الزام محقق شود. مهار قائم باید در تمام ارتفاع دیوار به طور پیوسته ادامه یافته و به نزدیک ترین عناصر افقی سازه ای مهار شود.( پیوست ششم استاندارد  ۲۸۰۰ مقدم تر است )

اتصال وادار افقی:

اجرای وادار افقی باید همزمان با چیدن دیوار صورت پذیرد. یعنی ابتدا دیوار زیر وادار افقی (تیرک) را می چینیم، سپس وادار را روی آن طوری قرار می دهیم که تکیه گاه کافی به دیوار زیرین خود داشته باشد. در نهایت دیوار بالای تیرک را اجرا می کنیم. دلیل اینکه باید تیرک کاملا روی دیوار زیرین خود قرار بگیرد این است که پیوست ششم استاندارد 2800 اجازه تحمل بار ثقلی برای وادار افقی را نداده است.

برای جلوگیری از انتقال نیرو به ستون، اتصال وادار افقی به ستون ممنوع می باشد؛ زیرا باعث تشکیل پدیده ستون کوتاه می شود. بدین منظور به عنوان یک روش مناسب و پیشنهاد شده توسط پیوست ششم استاندارد 2800، ناودانی هایی را به عنوان نشیمن برای تیرک در نظر می گیریم و به ستون متصل می کنیم. ناودانیها به ورقهای فلزی تعبیه شده روی ستون جوش می شوند. انتهای وادار افقی باید حداقل ۳ سانتیمتر یا یکصدم ارتفاع از ستون فاصله داشته باشد تا بتواند حرکت آزادانه داشته باشد. مقدار این فاصله مشابه فاصله دیوار از ستون باید محاسبه شده و رعایت شود. برای نگهداریی بلوکهای بالا وپایین دیوار می توان از نبشی و ناودانی نگهدارنده استفاده کرد.

مقایسه وادار میانی با الیاف شیشه:

مطابق پیوست ششم استاندارد 2800 زلزله بند پ۶-۱-۴-۲-۱۱-۱ استفاده از الیاف شیشه بجای وادار میانی مجاز می باشد. با توجه به قیمت الیاف شیشه موجود در بازار فعلی به ظاهر از لحاظ هزینه تمام شده مناسب تر از وادار میانی می باشد. اما متاسفانه هیچ کدام از الیاف تولید شده یا به عبارت بهتر وارد شده در ایران مغایر با استانداردهای پیوست ششم 2800 زلزله می باشد. مطابق این استاندارد عنصر زیرکونیوم موجود در این الیاف نباید کمتر از ۱۶ درصد باشد تا بتواند در محیط قلیایی دیوار مقاومت نماید که در صورت رعایت این بند مسلما قیمت تمام شده الیاف شیشه از قیمت والپست اچ بالاتر می باشد.

نتیجه خرید وادار میانی مطمئن تر و به صرفه تر از خرید الیاف شیشه می باشد.

قیمت وادار میانی(والپست اچ) کاملا وابسته به شرایط پروژه و محاسبه ابعاد آن مرتبط می باشد.

وادار میانی در دیوارهای داخلی:

در آیین نامه هیچ تفاوتی بین وادار میانی دیوار خارجی با وادار برای دیوار داخلی وجود ندارد و تمام الزامات نصب وادار برای دیوارهای داخلی نیز صادق می باشد.

نکات مهم در خصوص وادار میانی:

نکته ۱: دیوار در داخل صفحه جابه جا می شود و اجازه حرکت جانبی دارد، پس نیازی به رعایت فاصله بین دیوار و وادار میانی نیست. (عدم نیاز به ایجاد فاصله با مواد تراکم پذیر )درواقع وجود یا عدم وجود آن تأثیری در رفتار دیوار و اندرکنش با سازه ندارد.

بر همین اساس نیاز به ساخت و اجرای وادار میانی با بال بیش از ۵ سانتیمتر نمی باشد.

نکته ۲:در اجرای وادارهای میانی همواره باید فاصله بین وادار و المانهای اصلی سازه رعایت شود. زیرا باید اجازه افزایش طول المانهای والپست به دلیل تغییرات دمای محیط به المانها را داد. در غیر این صورت وادار در دو سمت مقید شده و موجب کمانش وادار و درنتیجه تخریب دیوار میشود.

نکته ۳: اجرای وادار (والپست اچ)در ناحیه حفاظت شده تیر ( دوبرابر ارتفاع تیر) مجاز نمی باشد.

نکته ۴: مطابق بند پ ۶-۱-۴-۲-۱ پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰ زلزله  وادار باید به نحو مناسبی به کف سازه با اتصال به صورت مفصلی متصل شود ولی اتصال آن در زیر تراز سقف باید در راستای داخل صفحه به صورت کشویی باشدتا امکان جابجایی درون صفحه دیوار فراهم شود.

وال پست های تولیدی در این مجموعه به صورت یک تکه تا طول ۴ متر بدون جوش با بالهای سوراخدار می باشند.(سفارشی) همچنین جوشکاری وادارهای میانی این شرکت توسط دستگاه جوش CO2 جهت تولید با کیفیت بالاتر انجام می پذیرند.

تنش سطحی در جوشکاری فلزهای مختلف و به خصوص فولاد باعث می شود تا نفوذ کمتری در جوش ایجاد شود. تحقیقات و تجربه متخصصین نشان داد که استفاده از گاز CO2 این تنش را تا حدود زیادی کم می کند و نفوذ بیشتری را در اتصال ایجاد می کند. یکی دیگر از نکات مهم در جوشکاری به روش CO2 این است که با متمرکز کردن حرارت قوس، می توان نفوذ بسیار بیشتری را ایجاد کرد. باید به این نکته توجه کنید که نفوذ بیشتر در جوشکاری باعث بهبود کیفیت در جوشکاری شده و استحکام بیشتری را نیز به همراه خواهد داشت.

ویژگی‌ها و کاربردهای وادار میانی:

۱. تقسیم دیوار به بخش‌های کوچک‌تر:

• وادار میانی باعث می‌شود طول مؤثر دیوار کاهش یافته و به این ترتیب دیوار به قطعات کوچک‌تر و مقاوم‌تر تقسیم شود.

• این کار از ایجاد ترک‌های ناشی از خمش یا انبساط و انقباض جلوگیری می‌کند.

۲.  افزایش مقاومت در برابر نیروهای جانبی:

• در برابر نیروهایی مانند زلزله یا باد، وادار میانی به عنوان یک عضو تقویتی عمل کرده و دیوار را در برابر جابه‌جایی یا واژگونی مقاوم می‌کند.

۳. اتصال به سازه اصلی:

• وادار میانی معمولاً به سازه اصلی (مانند تیرها، ستون‌ها یا کف‌ها) متصل می‌شود و نیروهای وارد بر دیوار را به این اعضا منتقل می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *